HTML

Nyírfacukor

A nyírfacukor egy újfajta kristálycukor, olyan természetes cukorféle, mely íz, édesítő érték, illetve felhasználás szempontjából szinte teljesen megegyezik a hagyományos cukorrépából vagy cukornádból készült kristálycukorral. A nyírfacukor ugyanúgy néz ki és ugyanúgy használható, mint a hagyományos cukor, ugyanakkor mintegy 40%- al kevesebb kalóriát tartalmaz. Lúgosító, méregtelenítő hatású, hatékony gombás fertőzések, Candida esetén, jótékony hatást fejt ki a bakteriális megbetegedéseknél is. Glikémiás indexe 7, jelentős mértékben segíti fogaink épségének megóvását is. A nyírfacukorral kapcsolatos életmód, tanácsok, receptek, érdekességek rendszeresen.

Friss topikok

Linkblog

2010.09.14. 15:22 Nyírfacukor

Miért jó a nyírfacukor a fogyókúrához?

 A túlsúly – legyen az bármilyen csekély is – sok civilizációs betegség forrása. Kialakulásának okai között szerepel a hirtelen megemelkedett inzulinszint által okozott éhség érzet, és ennek következtében a túlzott táplálékbevitel, túlzott kalória-és szénhidrátbevitel, valamint az emésztési zavarok. 

 

Modern világunkban szinte nincs már olyan élelmiszer, amely ne tartalmazna hagyományos cukrot. Ez az állandó, és sok esetben nem is tudatosuló cukorbevitel rendszeresen drasztikusan megemeli a vércukorszintünket, és így az étvágyunkat is. Ezzel szemben a nyírfacukor emésztése stabil vércukorszinttel megy cégbe, amely elősegíti az étvágy csökkentését és késlelteti az éhségérzet kialakulását.

 

A nyírfacukor használatával elérhető:

  • az étvágy csökkentése
  • az éhségérzet késleltetése
  • kevesebb szénhidrátbevitel
  • kevesebb kalória
  • jobb emésztés

 

1. A nyírfacukor étvágycsökkentő hatásúA hagyományos cukrokkal szemben, csak fokozatosan emeli a vércukorszintet, így nem készteti a szervezetet felesleges inzulintermelésre. Ez elősegíti az étvágy csökkentését és késlelteti az éhségérzetet.

2. A nyírfacukor alacsony kalóriatartalommal rendelkezik

A túlsúly egyik fő oka, hogy több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit az fel tudna dolgozni. A hagyományos cukrokhoz képest, a nyírfacukor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz – míg a hagyományos kristálycukor kalóriatartalma 400 kcal/100 gr, addig a nyírfacukoré csupán 240 kcal/100 gr.

 

3. A nyírfacukor nagyon könnyen feldolgozható a szervezet számára

25%-a a vékonybélen keresztül felszívódva, a májban glukózzá (vércukorrá) alakul, 75%-a emésztetlenül halad át a vékonybélen, a bélflóra zsírsavakká alakítja a vastagbélben, amelyből a máj energiát nyer, és ez már nem rakódik le testzsírként. Az általunk elfogyasztott nyírfacukornak, tehát, csupán az egynegyede számít szénhidrátnak, a többi háromnegyed részre úgy tekinthetünk, mint "elérhetetlen szénhidrát".
A glukóz egy részét a test vizes oldatban megköti. Ez az, ami intenzív fogyókúrával gyorsan megszabadít néhány kilótól, ám a testzsírt valójában nem érinti. A tartós eredmény tartós változtatásokkal érhető el.

 

4. A nyírfacukor emésztést elősegítő hatással bír

A lassú bélműködés időt ad a szervezetnek, hogy több mindent szívjon fel és raktározzon el. Ha fokozzuk a bélműködést azáltal csökkentjük a táplálékfelszívódás idejét és mennyiségét, így az emésztési is folyamat is könnyítődik, ezáltal pedig csökken az elhízás esélye.

 

A nyírfacukor nem fogyasztószer, nem üres kalória. Tartalmaz kalóriát. De nem okoz éhségérzet fokozódást, ezáltal jelentős mértékben hozzájárul a hatékony fogyókúrához. Rendszeres fogyasztásával és a mozgásra fordított idő növelésével, jelentős mértékben
hozzájárulunk jó közérzetünk és egészségünk megőrzéséhez.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyirfacukor.blog.hu/api/trackback/id/tr312295781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása